hond welkom in huis
Uncategorized

Een warm welkom voor je hond

Je herkent het wel. Je lieve zoon of dochter kijkt je aan met van die puppy ogen: “Mam, mogen we alsjeblie-hieft een hond/kat/konijn/..” En die ogen kan je gewoon niet weerstaan. Misschien omdat je stiekem zelf ook graag een hondje wil. Dus na wat wikken en wegen neem je het besluit: er komt een nieuw gezinslid bij.

Een warm nest

Natuurlijk krijgt je nieuwe hond genoeg knuffels, liefde, koekjes en niet te vergeten: een warme mand om in te liggen. Vergeet niet om een bench aan te schaffen, want oh oh die ga je nodig hebben..

In het begin is het vooral aftasten. Hoe lang slaapt je nieuwe gezinslid? Waar houdt hij van? Hoe laat moet je met je viervoeter naar buiten? Gaat ‘ie er niet met m’n mooie vloerkleed vandoor? Je weet wel, dat de draden bijna uit je vloerkleed hangen omdat er iemand met zijn te lange nagels heeft gespeeld met jouw mooie karpet.

Praktische dingen

Mand? Check. Halsband en riem? Check. Voer, snoepjes en een voederbak? Check. De makkelijkste dingen heb je vast al in huis gehaald. Maar er zijn nog wat praktische dingen die je niet moet vergeten. Denk maar aan een dierenarts(praktijk). Waar zit die eigenlijk? Je weet maar nooit, als je ineens met spoed naar de dierenarts moet. Dan wil je natuurlijk wel de weg weten. En een hondenverzekering vergelijken is ook niet verkeerd, want hoge medische kosten zijn geen leuke verrassing.

Check ook altijd het medische verleden van je hond. Als het een pup is, hoef je alleen te kijken of hij zijn vaccinaties al heeft gehad. Heb je een hond uit het asiel gered? Dan is het verstandig om te kijken of je hond al een medisch verleden heeft. Ooit geopereerd? Al gechipt? Alle vaccinaties gehad? Wees voorbereid op kosten. Je slaat jouw eigen afspraak bij de tandarts toch ook niet zomaar over?