kantoor aan huis
Dagboek van, Ouders

We (still) work from home

Ik ben inmiddels de tel kwijt wat betreft de weken dat ik nu al thuis werk. En eerlijk: wat een heerlijkheid. Ik was het wel een beetje zat op het moment dat steeds meer mensen weer terug naar hun werk gingen. Maar inmiddels ben ik ook daar weer aan gewend. Ik heb met wat handige tips (lees dit blog even) een leuk plekje van mijn kantoor aan huis weten te maken.

Een home office makeover

Ik werkte dus al best wat weekjes aan de eetkamer tafel. Op zich geen probleem, zou je denken. Maar mijn rug heeft het nu toch wel echt flink te verduren. Daarom heb ik van onze “rommelkamer” (wie heeft ‘m niet) een heus thuiskantoor gemaakt. Mijn werkgever geeft me de vrijheid om thuis te kunnen blijven werken.

Dus hup, ik met een portie motivatie naar de IKEA. Bureau, goede bureaustoel (of ‘ie goed is, horen jullie later wel van mij) en wat leuke frutsels. Maar niet teveel, want het moet niet te veel afleiden. Raamdecoratie hadden we overigens al, van MijnRaamdecoratie.nl. Ik heb nu mooie in between gordijnen hangen. Hangt heel m’n huis mee vol. Vloerkleedje erin, nieuwe lamp opgehangen en gaan met die banaan!

Wat voor mij echt werkt om concentratie hoog te houden

Ik ga maar gelijk met de billen bloot: ik ben niet de meest productieve persoon op aarde. In 8 uur tijd mag ik van geluk spreken als ik voor 3/4 uurtjes productief heb gewerkt. Dat vond ik best lastig, want je wil echt het maximale uit een dag halen. Maar hoe doe je dat?! Hier mijn tips:

  • Na elk uur werken even een korte thee/koffie break. Ik merkte dat een kleine pauze van 10 tot 20 minuten echt is wat ik nodig heb. Even van de laptop weg, een boek lezen, tv kijken, podcastje.. Na die 20 minuten ga ik weer aan de slag. Ik ben echt een stuk productiever als ik dit doe.
  • Muziek, please! Ik kies bewust niet voor de radio, omdat daar teveel meezing-liedjes op gedraaid worden. Ik heb nu de Ibiza Lounge playlist van Spotify ontdekt. Ik ken ze niet, dus afgeleid raken door dat ene leuke muziekje zit er voor nu niet meer in!
  • Aan het begin van de ochtend begin ik met een to-do lijstje. Of eigenlijk, een lijstje met doelen. Wat moet echt af voordat ik de laptop aan het einde van de dag weer dicht klap? Je snapt het wel. Veel fijner dan een overvolle lijst met taken.

Hoe is het bij jullie? Werken jullie nog vanuit huis?

Dit vind je misschien ook leuk...