Scooter kind
Ouders

Mijn kind wil ineens een scooter..

Nou dames.. Ik maakte gisteravond bij het avondeten weer eens wat mee. Mijn zoon van 16 jaar zit nu heel de dag thuis. Natuurlijk krijgen ze nog wel wat taken vanuit school om aan de slag te blijven, maar dat is dus niet genoeg om 5 uur achter elkaar bezig te kunnen blijven. Laat staan 2 uur.. En dat biedt genoeg tijd over om YouTube en Instagram af te struinen naar nieuwtjes. “He mam, ik wil een scooter” was daar de uitkomst van.

Scooter rijbewijs halen

Wij hebben altijd afgesproken dat hij één rijbewijs van ons krijgt (dus de lessen voor een autorijbewijs of scooterrijbewijs). Als hij de tweede ook wil halen, moet hij daar zelf voor werken. Hij werkt als vakkenvuller bij de plaatselijke supermarkt en daar verdiend hij een leuk centje mee.

We spraken af dat als hij het na deze rare situatie in quarantaine nog steeds een scooterrijbewijs wil halen, hij deze op onze kosten mag halen. En daar was hij natuurlijk heel blij mee. Maar toen kwam het volgende..

Een scooter kopen voor je kind?!

Hij heeft zelf al wel wat gespaard zodat hij met zijn vrienden op vakantie kan. Maar nu hij zijn zinnen heeft gezet op een mooie scooter van Vespa, wil hij niets anders meer. Je kan je natuurlijk wel indenken dat een 16-jarige nog niet het geld heeft om een scooter te kopen. En al helemaal niet eentje van Vespa. De vraag “mag ik van jullie dan een scooter” volgde dus al snel.

Ik stond echt even perplex. Vraagt hij dit nu echt?! Of wij ‘even’ een scooter voor hem kunnen betalen. Hoe zouden jullie hiermee omgaan?

We hebben het inmiddels zo afgesproken dat hij al zijn spaargeld bij moet leggen. En dat het geen Vespa scooter werd, was ook nog wel oké. We hebben inmiddels een mooi model van IVA gezien (prima scooter en de helft zo goedkoop!). Komt het er uiteindelijk toch nog op neer dat mijn man en ik nog even €900 mogen lappen. We hebben met onze zoon afgesproken dat hij dit bedrag van ons mag ‘lenen’. Hij heeft twee jaar de tijd om het geld aan ons terug te betalen. Met zijn bijbaantje moet dat makkelijk lukken.

Dit vind je misschien ook leuk...