Auto laten reinigen
Ouders

Ik liet mijn auto interieur reinigen en dit is wat ik ervan vond

Ik heb al een aantal jaar een mooie Suzuki Swift. Naast mijn twee keuters voelt mijn auto echt als mijn kindje. Alleen verzorg ik ‘m niet alsof het mijn kind is. En dat doen mijn keuters ook niet. De status van de buitenkant was al niet iets om over naar huis te schrijven, maar de binnenkant was echt erg. Tijd om mijn auto interieur te laten reinigen door een professional. En dat ging er zo aan toe.

Ik heb zelf al het nodige voorwerk gedaan

Omdat ik de man niet wilde overladen met nachtmerries heb ik alle lege flesjes, papiertjes, plastic zakjes en andere meuk er zelf uitgehaald. Het lijkt alsof het niks is, maar zelf was ik er toch een grote tien minuten mee bezig. En aangezien je bij Autopoets Nederland – het bedrijf dat ik inschakelde – per minuut betaalt, leek het mij verstandig als ze al hun tijd stoken in de auto zelf in plaats van mijn rommel op te ruimen.

Eerst de buitenkant, daarna de binnenkant

Je weet wel, die satisfying filmpjes van Facebook waarbij je vieze auto in een mum van tijd weer schoongemaakt wordt? Zo ging het bij mij dus ook. Met stoomreiniging gingen ze te werk en de buitenkant was in een uurtje geklaard. Maar toen kwam het ergste, de binnenkant..

Omdat de meerdere tripjes naar het bos met keuters en hond gepaard gaan met veel modder en dus ook luchtjes, rook mijn auto niet bepaald fris. Eerst werd alles grondig gestofzuigd, daarna kwam het toffe gedeelte: het shamporellen. Daarbij benevelen ze je bekleding met een speciale reiniger en met een stofzuiger – geen huis-tuin-keukenstofzuiger, uiteraard – trokken ze al het vuil eruit. Ik denk niet dat ik ooit zo iets smerigs en toch leuks heb gezien.

Samen liepen we nog een rondje om de auto, werden de laatste puntjes op de i gezet en rekende ik af. Dit ga ik vaker doen. En ik raad het jou ook zeker aan! Geen verkooppraatje, want ik word hier niet voor betaald – was het maar zo’n feest – maar echt een tip voor jou, van mij. Doe er wat mee 🙂

Dit vind je misschien ook leuk...