juiste basics kopen
Fashion

Zo kies je wél de juiste basics

Basics, ze mogen niet ontbreken in je garderobe. Of het nu hemdjes zijn, fijne panty’s, goed ondergoed of een goede jeans.. Je mag hier echt niet op bezuinigen. Maar hoe kies je eigenlijk de juiste basics? Veel mensen gaan hier namelijk de mist mee in. Aan ons de taak om ervoor te zorgen dat jij niet de volgende wordt!

1. Ken je maten

Je wil niet weten hoeveel vrouwen dagelijks een verkeerde maat ondergoed dragen. En je kan je vast ook wel iemand herinneren waarvan de kleding altijd nét dat beetje te strak zit. We onderschatten soms wat kleding in de juiste maten voor een figuur – en dus ook voor jouw uitstraling – kan doen. Laat je om de tijd opmeten bij een lingeriewinkel, plan een sessie in met een personal shopper (wel een professionele personal shopper..) en laat je eens goed opmeten zodat je eindelijk weet welke maten jij moet hebben.

Elk modehuis kent natuurlijk net iets andere maatvoeringen. Het kan zijn dat je van bepaalde merken zoals Aaiko een M draagt, terwijl je van merken zoals Annette Gortz een S draagt. Tja, daar kunnen we je wat moeilijker bij helpen.

2. Welke kleur staat jou het beste?

Je hebt wit en wit. Klinkt verwarrend he? We bedoelen daarmee de ondertoon van een witte blouse of wit hemd. Sommige hemdjes hebben een koele, blauwe ondertoon en andere hemdjes hebben een warme, gele ondertoon. De blouses met een blauwe ondertoon staan goed bij vrouwen met een roze ondertoon in hun huid en de gele ondertoon in een blouse staat weer mooi bij vrouwen met een gele ondertoon in hun huid.

Je checkt eenvoudig de ondertoon in je huid door te kijken naar de binnenkant van je pols. Zijn de aderen blauw/paars? Dan heb je een roze ondertoon. Zijn ze blauw/groen? Dan heb je een gele ondertoon.

3. Kleding op maat laten maken

Mocht je het geld ervoor hebben, dan raden we je aan om te kijken naar mogelijkheden om kleding op maat te laten maken. Zo is je kleding namelijk altijd passend en sluit het goed aan op jouw figuur.

We snappen dat niet iedereen hier het geld voor heeft. Daarom is het nog belangrijker om niet bij de eerste de beste winkel te shoppen. Heb je een hemdje gevonden, maar valt het net niet mooi bij de taille? Ga dan door met je zoektocht naar de juiste basics.

Dit vind je misschien ook leuk...