Fouten bij winkelen
Fashion

Vier veelgemaakte fouten tijdens het winkelen

Je hebt eventjes gespaard, je hebt de trends van dit seizoen meerdere malen gespot in magazines en je garderobe kan ook wel een opfrisbeurt gebruiken. Kortom: tijd om te shoppen. Om ervoor te zorgen dat jij geen miskoop begaat, hebben wij een aantal fouten op een rijtje gezet. Zo weet je exact waar je op moet letten tijdens het winkelen!

1. Een maat te groot/te klein kopen

Hier is iedereen wel de fout mee ingegaan. Veel mensen kopen een kledingstuk dat een maat te groot of te klein is, simpelweg omdat mensen het een leuk kledingstuk vinden. Het kan zijn dat jij net tussen twee maten in valt. Zonde, maar geld uitgeven aan een kledingstuk dat niet goed aansluit of juist te strak zit is ook zonde. Laat maar hangen dus..

We zijn overigens ook een kei in het kopen van te korte of te lange broeken, shirts en vesten met te korte of te lange mouwen en ga zo maar door. Laat die ook maar hangen.

2. Een verkeerde kleur voor jou

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het kledingstuk op zichzelf goed aansluit (yay, goede maat!), maar dat de kleur van het kledingstuk niet helemaal voor je weggelegd is. Vaak weten mensen niet welke kleur goed of juist niet goed staat, waardoor een garderobe al gauw items kan bevatten waar jij een grauwe blik van krijgt. Een goede kleur kan een hoop doen voor je uitstraling. Pas er dus op dat je kiest voor kleuren die je goed staan. En nee, een kledingkast vol witte items is ook niet the way to go.

3. Koop in sets, geen losse items dus

We zijn dol op ‘een shirtje hier’ en ‘een vest daar’, want ‘dat zou vast leuk staan bij dat topje dat ik thuis heb liggen’. Eindstand staat het toch niet zo goed bij elkaar als je had gehoopt. Koop in setjes. Ga je een vest kopen, kijk dan gelijk of er een shirt in dezelfde winkel te koop is die hier goed bij staat. Collecties zijn erop gemaakt dat je kan mixen & matchen met verschillende kledingstukken. Maak er gebruik van.

4. Sale? Wacht tot nieuwe collecties

Zodra een shirt drie euro is afgeprijsd, moéten we het ineens hebben. Maar zou je een kledingstuk ook zonder korting kopen? Als je hebt gewacht totdat bepaalde items in de sale zouden komen, geven we je groot gelijk. Ga je naar de winkels, simpelweg omdat er sale is? Don’t, just don’t. Het is vaak ontzettend druk in de winkels en je geeft geld uit aan kleding die je vaak helemaal niet nodig hebt. Spaar juist wat geld zodat je bij de nieuwe collecties je slag kan slaan.

 

Dit vind je misschien ook leuk...