Kleding wassen tips
Fashion

Kleding wassen: 3 handige tips

Het wassen van kleding is bijna net zo belangrijk als het goed ophangen of opbergen van kleding. Toch gaan veel mensen hier echt flink mee de mist in. Om ervoor te zorgen dat jij je trui niet als croptop terugkrijgt, hebben we drie handige tips op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee!

1. Te warm wassen

Veel mensen wassen hun kleding ongemerkt te warm. Veel kleding hoef je maar op 30 graden te wassen. Waarom gaan stuntelen met wassen op 40 of 50 graden? Te veel en te warm wassen zorgt ervoor dat de stof telkens slapper wordt, waardoor jij minder lang van je kleding kan genieten.

Wist je trouwens dat je kledingstukken ook in de vriezer kan doen? Als kleding niet vies is, maar gewoon gedragen, kan je je kleding makkelijk in de vriezer doen. In de vriezer is het zo koud dat bacteriën ‘bevriezen’. Daarnaast werkt de vriezer ook aardig tegen vieze geurtjes. Probeer het eens.

2. Kleding niet binnenstebuiten gekeerd?

We gooien kleding vaak ‘snel’ in de wasmachine, net zoals we ze aandoen. De print naar buiten. Maar wist je dat dit helemaal niet goed is voor je kleding? De print kan namelijk sneller gaan vervagen. Daarnaast slaan dode huidcellen en zweet zich aan de binnenkant van je kleding op. Binnenstebuiten keren dus! Niet alleen voor t-shirts, maar ook voor broeken en al helemaal voor sokken en sportkleding.

3. Verschillende kleuren bij elkaar

Je hebt tegenwoordig van die speciale ‘doekjes’ die ervoor zorgen dat je verschillende kleuren kleding tegelijk kan wassen. Wij raden het je echter niet aan. Zorg gewoon dat je kledingstukken binnen hetzelfde kleurenpalet. Blauw en groen samen, grijs en zwart samen en roze en rood samen. Je kan die doekjes natuurlijk altijd gebruiken, maar zekerheid biedt het niet..

Dit vind je misschien ook leuk...