aluminium overkapping
Dagboek van

Mijn nieuwste aanwinst: een aluminium terrasoverkapping

Ik heb dit jaar bijzonder weinig uitgegeven. Normaliter ga ik om de week wel een hapje eten met vriendinnen. Voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht, lekkere fles wijn.. Je kent het wel. En ook aan kleding ging er vaak veel geld doorheen. Doordat we in een lockdown zitten, merkte ik dat al die uitgaven toch wat te hoog opliepen. Sparen was het motto.

En doordat we hebben gespaard, heb ik een van mijn wensen eindelijk van mijn lijstje af kunnen strepen. Over een paar weken wordt mijn aluminium terrasoverkapping geplaatst!

Een overkapping in de tuin: al jarenlang een droom van mij

Ik ben al best een tijdje fan van Pinterest. Om inspiratie op te doen voor de woonkamer, keuken en slaapkamer. Maar ook voor de tuin heb ik een aantal borden gemaakt.

In Nederland wil het nog wel eens regenen, zoals ook nu terwijl ik dit artikel schrijf. Even buiten genieten van onze tuin zit er vaak niet in. En dat terwijl ik zo dol ben op de tuin.. Steeds meer mensen hebben een overkapping in de tuin gebouwd of laten plaatsen. Waar ze in Nederland vooral dol zijn op hout, ga ik toch voor de Belgische variant: een terrasoverkapping van aluminium.

Straks genieten onder mijn nieuwe lamellendak

Ik zal direct eerlijk zijn: de lamellendak prijs is niet niks. Maar als ik daardoor nog meer kan genieten van mijn tuin én de waarde van mijn huis daarbij ook nog eens stijgt, is het mij elke euro waard. Ik heb ‘m helemaal op maat laten maken. Ons huis heeft een donkerbruine/grijze steen en daar vond ik een antraciet kleurige overkapping erg mooi bij. Ik weet de RAL-kleur niet meer exact uit mijn hoofd, dus die krijg je nog tegoed van mij.

Verder wordt het echt een vrijstaande terrasoverkapping met lamellendak, waarbij je het dak kunt openen en sluiten wanneer je wil. Daaronder komt de loungeset die ik twee jaar geleden heb gekocht. Ik heb er nu al zo’n zin in.. Het lijkt me zo heerlijk om steeds vaker in de tuin te kunnen zitten, ook wanneer het gaat miezeren. Oh, bijna vergeten: er komt ook nog verwarming in. Dus koud krijgen? Nope!

Ik droom alvast over de aankomende lente en zomer..

Dit vind je misschien ook leuk...